Program letnjih radionica

NEMAČKI JEZIK

Deca će biti podeljena u dve grupe: na apsolutne početnike i one koji već uče nemački. Teme će biti obrađivane interaktivno, kroz radionice i praćene: pesmom, plesom, crtanjem i drugim aktivnostima. Voditelji radionica su profesori i nastavnici nemačkog jezika, kao i studenti germanistike. Na kraju kampa, sedmi dan, prikazaćemo šta smo naučili i izradili u toku radionica.

Voditelji – Silvija Molnar, prof. nemačkog jezika
Silvana Vlahović, nastavnik nemačkog jezika
Pomoćnici – Milica Miličić, apsolvent nemačkog jezika
Kosta Bolić, student nemačkog jezika

 

ENGLESKI JEZIK

Program je zasnovan na jezičkim igrama odgovarajućim za uzrast osnovne škole. Rešavanje zagonetki i mozgalica, učenje dečjih pesmica, kao i modernih muzičkih kompozicija po izboru grupe. Najviše vremena predviđeno je za pripremu zajedničkog programa.

Voditelji – Svetlana Ivović, master filolog anglista
Ana Katić – master filolog anglista
Pomoćnik – Nevena Ivić, apsolvent Filološkog fakulteta 

 

DRAMSKA RADIONICA

Dramska radionica biće mala škola glume, improvizacije i zanimacije. Predviđen je rad na kraćim skečevima, urnebes od zabave i mala iznaneđenja za velike roditelje, na završnoj priredbi.

Voditelji – Sanja Moravčić, glumica Narodnog pozorišta u Subotici
Branislav Trifković, glumac Dečjeg pozorišta u Subotici
Pomoćnik – Nevena Ivić, apsolvent Filološkog fakulteta 

 

SPORT/PLIVANJE

Privikavanje dece na vodu i otklanjanje eventualnog straha od vode, kroz različite igre u vodi. Osnove plivanja, disanje, rad nogu i rad ruku, povezivanje tehnike kraula, uz pomoć daske ili bez nje. Radionice o poznavanju sportova sa loptom uz demonstraciju. Podsećanje na vrhunsko načelo – u zdravom telu zdrav duh – tako da ćemo govoriti i o zdravom životu i ishrani, higijeni.

Voditelj – Andrijana Nedeljković, profesor fizičke kulture, instruktor plivanja i fitnes trener
Pomoćnik – Nenad Pavković, student/ronilac

 

IZLETI – VOLIMO PRIRODU

U sredu popodne je predviđen izlet do obližnje Radanovačke šume gde ćemo učiti orijentaciju u prirodi i druge izviđačke veštine. Tom prilikom posetićemo i farmu poljoprivrednog gazdinstva, upoznati domaće životinje. U subotu ćemo dan provesti u zoo-vrtu.  Ova radionica predviđa razvijanje ekološke svesti i pozitivnog odnosa prema darovima prirode. 

Voditelj – Romina Salai Vucelić, dr veterine

 

PROGRAM LETNJIH RADIONICA JE SAČINjEN SA NAMEROM DA BALANSIRA OBAVEZNE I SLOBODNE AKTIVNOSTI DETETA U TOKU DANA, TAKO DA ONO UŽIVA U ONOME ŠTO UČI, AKUMULIRAJUĆI SVOJE FIZIČKE I MENTALNE SNAGE U PRIRODNOJ I HUMANOJ ATMOSFERI. ORGANIZATOR JE PREDVIDEO DA DECA UČESTVUJU U SVIM RADIONICAMA, PO DATOM RASPOREDU. SREDA POPODNE I SUBOTA PREPODNE SU PREDVIĐENI ZA IZLETE.

Sve informacije putem telefona: 064/366-96-58
Organizator kampa: Borjana Gavrilov Bolić