KK Radanovac

Konjički klub Radanovac je u početku zajedničke saradnje bio nosilac programa letnje škole u čijem je središtu bila mala škola jahanja, a danas je ravnopravni saradnik i partner u organizaciji Letnjeg kampa RIZNIČAR.

Konjički klub "Radanovac" Palić

Klub je osnovan 2002. godine, a istovremeno je otvorena i škola jahanja iz koje je izašlo nekoliko selektiranih jahača-takmičara. U toku 2003. godine počela su prva takmičenja, a 2005. godine je Renata Romić, u konkurenciji dece, osvojila prvenstvo Vojvodine, Srbije i SCG. Ista takmičarka je bila član reprezentacije i učesnik Balkanskog prvenstva, 2005. i 2007. godine.

Renata Romić je u toku 2007. godine u junirskoj konkurenciji osvojila prvenstvo Vojvodine I Srbije, a Ivana Marković je iste godine osvojila III mesto u Vojvodini i II u Srbiji, u kategoriji dece.

2008. godine došlo je do smene generacije takmičara I takmičarskih konja, kao i dolaska novih u klub.

Od 2010. godine Klub beleži nove sportske rezultate u konkurenciji amazonki , sa takmičarkom Agneš Miković i grlom Pingvin.

Klub se takmiči u vojvođanskoj i NS ligi, kao i svim prvenstvima u državi u organizaciji Saveza za konjički sport – FEI I olimpijske discipline.

Od 2015. godine boje Kluba brani uspešno juniorka Milica Bubnjević.

Naš takmičar Tibor Vermeš, u poslednjih nekoliko sezona, jedan je od najznačajnijih jahača u disciplini daljinskog jahanja na svim državnim takmičenjima. 

Konjički klub Radanovac

Kontakt informacije:

Udruženje građana – Konjičko udruženje RADANOVAC 2
Adresa: Radanovačka 9d, 24108 Subotica
Petar Jurić 0656082538 (trener), Borjana Gavrilov Bolić 064 366 9658 (zastupnica)
E-mail: bgbolic@gmail.com